Utilitzem galetes. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Experiència Immersiva

Experiència immersiva | Sinoca Studio

Experiència immersiva amb video mapping 360º, tendència en art digital i tecnologia audiovisual


De la intersecció entre la creativitat i l'avantguarda tecnològica, ha emergit una tendència a l’alça que redefineix la manera com experimentem l'art del video mapping: la projecció immersiva. Aquest espectacle immersiu de llum va més enllà de la simple observació visual i es converteix en un viatge multisensorial que estimula la nostra percepció. La projecció de video mapping 360º uneix el món físic i el món virtual  per crear l’efecte d’immersió en una nova realitat que no es limita només a la vista. La tecnologia digital s’utilitza adaptada a l'espai per generar pura fantasia, una experiència enriquidora que embolcalla l’espectador en un món de llum, de color, de moviment, de so i, fins i tot, d’olors.

Com funciona la projecció immersiva?

A nivell tècnic, es fan servir diversos projectors d'alta lluminositat i d'ultra-curta distància per projectar en alta qualitat les imatges sobre les parets, al terra i/o al sostre de la sala, cobrint de manera integral la perspectiva de l'usuari. Els projectors se sincronitzen amb programari especialitzat per crear una experiència visual fluida.

Pel que fa al contingut, la producció audiovisual és un component fonamental per crear una immersió total. Des de la concepció del projecte fins a la seva implementació, la producció audiovisual es converteix en la clau per desencadenar sensacions intenses. La combinació d'imatges captivadores, so envoltant i disseny 3D embolcalla i transporta els espectadors a mons alternatius a través dels sentits, desafiant les barreres entre allò físic i allò digital.

Què la fa immersiva?

La immersió multimèdia s'aconsegueix mitjançant la combinació de diversos elements. D’una banda, la  projecció d’imatges en 360 graus i a gran escala crea un impacte visual impressionant, ja sigui en interiors d’edificis, esglésies, sales fulldome, o fins i tot en paisatges naturals. El video mapping 3D immersiu no es tracta simplement de crear mons digitals separats, sinó de fusionar allò físic amb allò digital per crear una realitat completament nova i, així, portar l’espectador a un estat de gaudi sensorial únic.

D’altra banda, el so envolvent contribueix a crear una experiència sensorial completa gràcies a la música i els efectes de so sincronitzats amb les imatges.

On es fa servir?

La projecció immersiva s'utilitza en una àmplia varietat d'aplicacions, incloent-hi espectacles i festivals, estands, esdeveniments corporatius i de llançament de productes. L’esdeveniment immersiu és una proposta de realitat augmentada que va més enllà de la simple contemplació. Els participants, al poder interactuar amb l’entorn, es converteixen en part activa de l'experiència i la connexió emocional amb el tema de l'esdeveniment és més profunda.

En el camp del màrqueting i la publicitat, l’experiència immersiva és una manera innovadora de promocionar productes i serveis d'una forma memorable. Un dels altres principals camps d’aplicació de les projeccions 360º és el museu i l’exposició immersiva, un nou mode de viure la cultura. En aquest cas, es tracta d’una experiència multimèdia amb una doble funcionalitat: entretenir i educar tot ampliant la comprensió de l’usuari sobre el món que l'envolta.

També el disseny d’entorns immersius enriquidors enfocats al turisme, en els que el disseny 3D i l'animació es combinen amb l'arquitectura per crear viatges virtuals que no només poden recrear ambients físics, sinó que també amplifiquen l'experiència de l'espectador.

La innovació i la creativitat artística sovint van de la mà ja que la recerca de noves formes d’expressió porta al desenvolupament de tecnologies avançades. La projecció immersiva no és només una manifestació d'aquesta relació, sinó que també impulsa la innovació tecnològica, obrint nous horitzons en la cultura digital contemporània.

Projectes

Contacte

Envia’ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.

Ampliar
Tancar