Vital Energy, video mapping immersiu 360º
Vital Energy és un video mapping 3D de projecció immersiva en 360º que explora l'energia que no es crea ni es destrueix, la força vital essencial que anima tota mena de vida a l'univers. Una força invisible, silenciosa, sense forma, però que ho impregna tot. Física quàntica, esperit, bioelectricitat, energies del cosmos com la gravetat, el magnetisme o l'energia solar. Un impuls intens que alimenta els elements vius i que es transforma en un altre estat després de la mort de l'organisme.
Convidada pel Bright Festival Connect 2023, el projecte d'art immersiu s'ha projectat durant varis dies d'octubre a la sala Maschinehalle del centre d'art digital Kunstkraftwerk de Leipzig, el primer museu d'Alemanya dedicat íntegrament a les experiències d'art multimèdia. Un videomapping audiovisual que submergeix els espectadors en l’obra en un entorn tridimensional complet i orgànic amb el suport de tecnologies avançades de projecció i so envoltant. Un espai per a la connexió entre art, ciència i arquitectura i en el que la recerca, l'art i el disseny han tingut arrels comunes. El concepte de l'obra té molt en comú amb la història de la Kunstkraftwerk (central elèctrica d'art), ja que el recinte sempre ha estat relacionat amb l'energia, originalment com a central tèrmica. Ara el carbó ha esdevingut creativitat, el foc en inspiració i de les cendres han nascut noves idees fomentant els nous llenguatges de l'art digital contemporani.
A nivell tècnic, el contingut visual en 360 graus del projecte de mapping immersiu s’ha creat específicament per ser adaptat amb precisió sobre la superfície tenint en compte els seus elements arquitectònics i així aconseguir un entorn visual més integral i impactant. El sostre de la sala està equipat amb projectors que cobreixen tot el camp de visió al voltant de l'espectador i els altaveus estan col·locats estratègicament per proporcionar un so envoltant que acompanya les imatges projectades. La sincronització de l'àudio amb el contingut visual és un altre dels aspectes que s’ha tingut molt en compte per millorar la immersió i aconseguir una experiència sensorial i artística completa transportant els espectadors a una realitat virtual a través dels sentits visuals i auditius.
Aquest tipus d'instal·lacions immersives transformen espais ordinaris en experiències visuals extraordinàries i esdevenen un poderós mitjà per explicar històries, tant per l’entreteniment com per la comunicació, portant més enllà els límits de les exhibicions visuals tradicionals i creant experiències més atractives i memorables per a les audiències. Per aquest motiu són ideals per a esdeveniments especials, exposicions interactives o experiències educatives immersives.
Concepte, Direcció d'Art, Disseny i Animació: Silvia Isach
Música: Gerard Alís
Producció: Bright Festival Connect
Amb el suport de l´Institut Ramon Llull